Lees hier de laatste blog van Van Heerde Licht

Basisverlichting in de
woonkamer

Een woonkamer moet goed verlicht, maar ook sfeervol zijn. Hier wil je gezellig spelletjes kunnen spelen met vrienden en daarna ook voldoende licht hebben om op te ruimen.
Multifunctionaliteit van de basisverlichting is dus van belang. Zorg daarom dat de basisverlichting van je woonkamer gedimd kan worden. Dan heb je genoeg licht wanneer je dat nodig hebt, maar creëer je eenvoudig sfeer door het licht te
dimmen. Wil je nog rekening houden met het milieu? Ledverlichting kan tegenwoordig ook gedimd worden!

Verlichting tv-hoek

In de tv-hoek wil je sfeervol tv kunnen kijken en op andere momenten met een goed boek op de bank kunnen liggen. Daarom is het handig om dit gedeelte van de woonkamer van extra licht te voorzien door middel van een speciale lees- of vloerlamp. Probeer witte lampen te vermijden; dit geeft namelijk een fel en kil licht af.
Heb je al een witte lamp in huis? Plaats daar dan een donkere lampenkap met een gouden binnenkant, of gebruik een dim-to-warm ledlamp. Zo krijgt een witte lamp toch nog een warme uitstraling!

Verlichting boven een eettafel

Staat er in jouw woonkamer ook een eettafel? Kies dan voor een eettafellamp die is afgestemd op de woonkamer. Zorg dat een plafondlamp tussen de 60 - 70 centimeter boven de tafel
hangt. Je wilt immers wel het gezicht van je tafelgasten kunnen zien. Met een dimmer op de lamp kun je de hoeveelheid licht eenvoudig bepalen.

Kies verlichting die past bij het interieur

Naast de functionaliteit van de verlichting in je woonkamer, moeten de lampen er natuurlijk ook leuk uitzien. Zo kunnen lampen - met dezelfde kleur en stijl - perfect in het interieur mengen, maar kunnen ze ook echte eyecatchers zijn!
Een opvallende kroonluchter of plafonnière op de juiste plek kan gezien worden als de kers op de taart van de huiskamer. Verander je vaak van interieur? Dan zijn neutrale lampen de juiste keuze.

Sta jij nu te popelen om jouw woonkamer van verlichting te voorzien? 
Dan hopen we dat deze tips je op weg geholpen hebben. Mocht je er niet helemaal uitkomen, dan kun je altijd bij onze lampenwinkel in Zwolle terecht voor lichtadvies!

Kom langs

Van Heerde Licht
Diezerstraat 76
8011 RH Zwolle


KvK

05057805

Telefoon
038 421 64 95

Email 
info@vanheerdelicht.nl


Webshop

Klik hier om naar onze webshop te gaan!

Maandag Gesloten

Dinsdag 09:30 - 17:30

Woensdag 09:30 - 17:30

Donderdag 09:30 - 17:30 19:00 - 21:00

Vrijdag 09:30 - 17:30

Zaterdag 09:30 - 17:00

Zondag Gesloten

Koopzondag , eerste zondag van de maand van 13.30-17.00