Het belang van goede kantoorverlichting

Op kantoor staat productiviteit hoog in het vaandel – dit is immers de plek waar gewerkt moet worden.

Productiviteit van werknemers kan op meerdere manieren gestimuleerd worden. Ook de indeling en verlichting van de kantoorruimte spelen daarin een rol. Wist je dat kantoorverlichting veel invloed heeft op het humeur, de productiviteit en het verzuim van werknemers? Goede kantoorverlichting kan dus een groot verschil maken op de werkvloer. Een lichtplan voor kantoor omvat dan ook meer dan enkel
het plaatsen van een lamp in het plafond. Dit artikel maakt je wegwijs in de wereld van kantoorverlichting!

Betere concentratie door betere kantoorverlichting
In een donkere ruimte kan niet efficiënt gewerkt worden en daarom wordt een kantoor vaak goed verlicht. Helaas worden kantoorruimtes juist vaak overbelicht.
Wanneer er te veel licht aanwezig is, zullen werknemers met hun ogen gaan knijpen. Dat zorgt voor minder concentratie en meer vermoeidheid. Daarnaast zien we vaak dat individuele werkplekken goed verlicht zijn, terwijl de rest van de ruimte onderbelicht is. Ook dit zorgt voor vermoeide ogen en minder concentratie: onze ogen moeten zich namelijk steeds aanpassen aan het verschil tussen licht en donker. Voor optimale concentratie en productiviteit ligt de verlichting van een kantoor rond de 500 lux. Daarnaast moet deze verlichting goed verspreid zijn, zodat de ogen niet vermoeid raken.

Verschillende lichten en bureaulampen op kantoor
 Het is dus van belang dat kantoorlicht goed verspreid wordt. Dit kan gedaan worden door bureaulampen te combineren met onopvallende plafondverlichting. Denk hierbij aan kleine spotjes die niet direct in de ogen van werknemers schijnen. Dit zal niet alleen de productiviteit bevorderen, maar ook de sfeer! Daarnaast speelt het soort lamp een rol in kantoorverlichting. Zo worden tl-lampen steeds vaker ingewisseld voor ledlampen. Niet alleen omdat ledlampen - in tegenstelling tot tl-lampen - niet flikkeren, maar ook omdat ledlampen energiezuiniger zijn en langdurig meegaan.
Dat is fijn voor het bedrijf, maar ook voor het milieu.

Lichtadvies nodig?
Kantoorverlichting wordt beïnvloed door veel factoren. Weerkaatsing van witte muren of vloeren, beeldschermen in de ruimte, de aanwezigheid - of afwezigheid - van daglicht: het heeft allemaal effect op de verlichting van jouw kantoor. Vraag ons gerust om lichtadvies wanneer je een nieuw lichtplan voor jouw kantoor wilt opstellen. De professionele adviseurs van onze lampenwinkel in Zwolle komen dan langs om de verlichting van je werkruimte te optimaliseren. En daarmee optimaliseren ze ook het geluk van je werknemers, de sfeer en natuurlijk de productiviteit.

0
Feed

Van Heerde Licht
Oude Vismarkt 14
8011 TB Zwolle


KvK

05057805

Telefoon
038 421 64 95
Mobiel
06-822 144 59

Email 
info@vanheerdelicht.nl


Webshop

Klik hier om naar onze webshop te gaan!

Maandag Gesloten

Dinsdag Gesloten

Woensdag 10:00 - 17:00

Donderdag 10:00 - 17:00

Vrijdag 10:00 - 17:00

Zaterdag 10:00 - 17:00

Zondag Gesloten

Op afspraak zijn andere tijden mogelijk, óók ’s-avonds.