Meer licht in je tuin? Tips voor tuinverlichting

Ga je de tuin verbouwen, of juist een nieuwe tuin aanleggen? Dan is het tijd om na te denken over de tuinverlichting. Buitenverlichting kan een tuin omtoveren tot een sfeervol paradijs. Met de juiste buitenlampen kun je uren natafelen in een gezellige omgeving op warme (zomer)avonden. Tuinverlichting is echter niet alleen sfeervol, het is ook praktisch. Een lamp met bewegingssensor schrikt inbrekers namelijk af en zorgt ervoor dat je voldoende zicht hebt als je laat thuiskomt.
Tuinverlichting is dus een must! Hier geven we uitleg en tips voor het kiezen van tuinverlichting.

Waarom is er speciale buitenverlichting

Een tuin verlichten gaat een stap verder dan enkel het installeren van een binnenlamp in de tuin. De meeste binnenlampen zullen een Nederlandse windvlaag niet doorstaan. Goede tuinverlichting is speciaal ontwikkeld om verschillende weersomstandigheden te trotseren. Een spotje op de grond van de oprit moet niet kapotgaan als een auto eroverheen rijdt en vijver- of zwembadverlichting moet waterbestendig zijn. Koop daarom altijd speciale buitenverlichting voor een langdurig resultaat.

Tuinverlichting met ledlamp

Je wilt natuurlijk een sfeervolle tuin, eentje die prachtig verlicht is. Daarbij is het natuurlijk van belang om ook aan het milieu te denken. Hoewel dit tegenstrijdig klinkt, kan het eenvoudig realiteit worden door ledlampen te plaatsen die geschikt zijn voor buiten. Een ledlamp gaat een stuk langer mee dan een gewone lamp en is daarnaast efficiënter in het energieverbruik. Hierdoor verbruikt de lamp minder energie en dat is voordelig voor het milieu.

Sfeer bepalen met de juiste buitenverlichting
 

Tuinverlichting kan de finishing touch van een droomtuin zijn. Sommige lampjes creëren een idyllische en knusse ambiance, terwijl andere lampen juist een strakke en minimalistische uitstraling hebben. Waar je voor kiest, heeft natuurlijk met de stijl van jouw tuin te maken. Denk dus na over de sfeer die je wilt bereiken voor je tuinverlichting koopt en deze in je tuin plaatst. Lichtjes in de bomen, spotjes onder schutting, verlichting in de vijver en lampen naast de wandelpaden: het zorgt allemaal voor een sfeervol, maar divers tuinbeeld.

Ben je nu klaar om aan jouw tuin te beginnen? Dan start jouw avontuur in tuinverlichting met het uitvogelen waar de bedrading en schakelaars komen.
Kortom. Wil je professionele lichtadviseurs inschakelen bij het opstellen van een lichtplan? Dan staat Van Heerde Licht in Zwolle voor je klaar.

0
Feed

Van Heerde Licht
Oude Vismarkt 14
8011 TB Zwolle


KvK

05057805

Telefoon
038 421 64 95
Mobiel
06-822 144 59

Email 
info@vanheerdelicht.nl


Webshop

Klik hier om naar onze webshop te gaan!

Maandag Gesloten

Dinsdag Gesloten

Woensdag 10:00 - 17:00

Donderdag 10:00 - 17:00

Vrijdag 10:00 - 17:00

Zaterdag 10:00 - 17:00

Zondag Gesloten

Op afspraak zijn andere tijden mogelijk, óók ’s-avonds.